Normeringen vetafscheider

AQUAFIX MILIEU fabriceert in eigen fabriek een zeer uitgebreid en compleet programma vetafscheiders.
Vetafscheiders zijn afscheiders welke worden toegepast voor het afscheiden van plantaardige en dierlijke oliën en vetten uit het afvalwater.

De AQUAFIX vetafscheiders kunnen o.a. worden toegepast in:

  • Restaurant keukens, cafetaria’s, café’s
  • Verpleeg-, bejaarden-, en ziekenhuizen
  • Slagerijen, slachterijen en vleeswarenfabrieken
  • Viswinkels en visverwerkingsbedrijven
  • Sport-, overheids- en bedrijfskantines

De Aquafix afscheiders functioneren op gravitaire basis, zonder tussenkomst van enig mechanisch deel en voldoen aan de Europese normering NEN- EN1825-1 & NEN- EN1825-2.

Aquafix volgt de normeringen op de voet. Zo zijn de Aquafix afscheiders sinds de normwijziging in 2006, in vroeg stadium aangepast aan deze nieuwe normen en heeft Aquafix haar afscheiders op de testbank gehad bij de geaccrediteerde instelling TÜV LGA Rheinland te Würzburg Duitsland. Hier zijn de Aquafix vetafscheiders volgens de meest strenge eisen getest op een positief rendement zoals beschreven in de NEN- EN1825. De vermelde emissiewaarden in onze offerten en onze documentatie is de getest waarde bij dit instituut, dit resultaat is de garantie voor een juiste werking van de door u toegepaste AQUAFIX vetafscheider.

Bij TÜV LGA Rheinland te Nürnberg Duitsland zijn de afscheiders beproefd en goedgekeurd op duurzaamheid en chemische resistentie van de gebruikte materialen. TNO Efectis Nederland heeft een certificaat afgegeven op de beproevingen van de brandklasse. De kunststoflassers van Aquafix Milieu zijn tevens TÜV gecertificeerd volgens DVS 2212. Met deze certificaten heeft Aquafix Milieu op al haar standaard afscheiders een CE markering en een Prestatieverklaring (Declaration of Performance (DOP) (verplicht sinds 1-7-2013)

De CE-markering & Prestatieverklaring (DOP) voor de afscheider houdt in dat alle vetafscheiders voorzien van deze CE-markering zijn getest op:
- Brandklasse E
- Waterdichtheid
- Functionele eisen
- Sterkte en Stabiliteit
- Duurzaamheid


Voor elke afzonderlijke test dient een keuringsrapport door de fabrikant overlegd te worden. De fabrikant zelf
vertaalt de verschillende keuringsrapporten in een zelf af te geven EG Prestatieverklaring (EC Declaration of Performance). 

 

Vetafscheider in bestrating Aquafix

  AQUAFIX levert een compleet pakket vetafscheiders, zowel standaard producten (zie onze documentatie),  maar ook voor afscheiders welke op klanten specificatie gebouwd kunnen worden, zelfs met een CE-markering/DOP waar mogelijk. Maar ook bestaat de mogelijkheid dat AQUAFIX de afscheider op locatie kan bouwen (op aanvraag).

 

De beton-lijn afscheiders bestaan uit een hoogwaardige betonnen afscheider met een betonnenafdekplaat en BEGU putrand, de onderbak en de dekplaat kan waterdicht worden afgedicht met de meegeleverde SBR afdicht topring. Deze afscheiderlijn is uitermate geschikt voor (zwaar) verkeersbelaste toepassingen. Deze afscheiderlijn leveren wij met een CE-markering/DOP, met Komo-certificaat of met een AQUAFIX-kwaliteitsverklaring.


De HDPE-lijn afscheiders zijn gefabriceerd uit 1e klas nieuw HDPE materiaal en rondom verstevigd met HDPE kokers voorzien van een stalen binnenkern. Deze afscheiderlijn is ligt van gewicht en snel en eenvoudig te plaatsen, mede door de verstelbare inbouwdiepte. De HDPE afscheiders zijn standaard geschikt voor lichte verkeersbelasting (tegen geringe meerprijs ook geschikt voor zwaarder verkeer). Deze afscheider-lijn leveren wij met een CE markering/DOP of met een AQUAFIX-kwaliteitsverklaring.

De afscheiders kunnen tevens worden uitgevoerd met zuigleidingen, pompinstallaties, alarmsignaleringen, speciale type deksels, vloerluiken,
etc. Graag adviseert onze technische adviseur u in de juiste keuze van de afscheider.