Nieuws

AQUAFIX afscheiders van Hoge Kwaliteit ! wo 9 jan 2008

Alle standaard AQUAFIX HDPE vetafscheiders zijn van hoge kwaliteit. Niet alleen de behuizing van de afscheider, maar ook zeker de werking van de AQUAFIX vetafscheider. De werking van alle HDPE vetafscheiders van AQUAFIX zijn beproefd bij het LGA in Würzburg Duitsland. Hier zijn deze afscheiders getest om een zo hoog als mogelijk rendement te behalen in de meest extreme omstandigheden.

Lees meer....

Normen olie- en vetafscheiders aangepast vr 4 jan 2008

In veel vergunningen van MVO-bedrijven zijn voorschriften opgenomen over het toepassen van olie- en vetafscheiders. Deze voorzieningen voorkomen verstoppingen en andere rioolproblemen, om de werking van de rioolwaterzuiveringsinstallaties niet te verstoren en nadelige effecten op het oppervlaktewater te vermijden.

Lees meer....

Nieuwe normen voor Vetafscheiders do 31 aug 2006

Sinds 1 september 2006 zijn de normen voor vetafscheiders gewijzigd. De NEN 7087 voor vetafscheiders is gewijzigd in de nieuwe norm NEN-EN 1825. Vanaf 1 september 2006 is een ieder verplicht deze door de overheid opgelegde nieuwe Europese normen te hanteren. U dient er op te letten dat het advies, dat de afscheiderleveranciers U geven, berekend is conform deze nieuwe NEN-EN normen.

Lees meer....

Nieuwe normen voor olie-/benzineafscheiders do 31 aug 2006

Vanaf 1 september 2006 is de regelgeving voor Olie-/benzineafscheiders gewijzigd. De oude normen DIN 1999 en NEN 7089 zijn per deze datum vervallen en hier is de nieuwe Europese norm NEN-EN 858 voor in de plaats gekomen.

Lees meer....