Nieuwe normen voor Vetafscheiders


Sinds 1 september 2006 zijn de normen voor vetafscheiders gewijzigd. De NEN 7087 voor vetafscheiders is gewijzigd in de nieuwe norm NEN-EN 1825. Vanaf 1 september 2006 is een ieder verplicht deze door de overheid opgelegde nieuwe Europese normen te hanteren. U dient er op te letten dat het advies, dat de afscheiderleveranciers u geven, berekend is conform deze nieuwe NEN-EN normen. Al onze capaciteitsberekeningen worden reeds conform deze nieuwe normen berekend.

De wijzigingen voor vetafscheiders zijn o.a.:

De uitvoering: De slibvanginhoud van vetafscheiders dient minimaal 100 ltr. per liter seconde te zijn, dus een 2 l/s. heeft een minimale slibinhoud van 200 liter.

In de nieuwe norm hanteert men een factor van x 1.3 voor het gebruik van reinigingsmiddelen. Reinigingsmiddelen worden eigenlijk altijd gebruikt, dus dient U ook deze reinigingsmiddelenfactor altijd te gebruiken. Het gebruik van deze factor houd echter in dat U in veel gevallen vlg. de nieuwe NEN-EN 1825 op een grotere capaciteit uitkomt dan via de oude norm NEN 7087. (wat vroeger een 2 l/s. was komt nu al snel uit op een 4 l/s)

Reinigingsmiddelen zijn: vaatwastabletten, allesreiniger, Dreft, desinfecterende middelen e.d.

Aquafix Milieu heeft haar afscheiderlijn per 1 september 2006 aangepast op de nieuwe norm.
Ons nieuwe programma vetafscheiders bestaat uit:

Euromal-P, gecombineerde slib/vetafscheiders uitgevoerd in HDPE, rechthoekig model.
Euromal-PR gecombineerde slib/vetafscheider uitgevoerd in HDPE, rond model.
Euromal-B gecombineerde slib/vetafscheider uitgevoerd in beton, rechthoekig model.
Euromal-BR gecombineerde slib/vetafscheider uitgevoerd in beton, rond model.
Euromal-PK gecombineerde slib/vetafscheider uitgevoerd in HDPE met komo keur.
Euromal-BK gecombineerde slib/vetafscheider uitgevoerd in beton met komo keur.

Heeft U nog vragen omtrent de normwijzigingen en/of onze nieuwe lijn afscheiders, schroom niet en raadpleeg een van onze technisch adviseurs, zij staan u graag met raad een daad terzijde in de keuze van de juiste afscheider voor uw situatie.

Tevens kunt U contact op nemen met een van onze buitendienstmedewerkers, zij kunnen U op locatie vrijblijvend en gratis van advies dienen.

meer informatie: www.vetafscheider.com

 

Terug naar nieuwsoverzicht