Nieuwe lijn afscheiders

Aquafix presenteert tijdens de komende vakbeurzen haar nieuwe lijn EUROMAL+ lijn afscheiders.

Na een lange research periode zijn de ontwikkelaars van Aquafix Milieu er in geslaagd een gehele nieuwe lijn olie-/ benzineafscheiders, coalescentieafscheiders, vetafscheiders, slibvangputten en lamellen-afscheiders op de markt te zetten.

Deze Euromal+ lijn kent zijn weerga niet op de Europese markt, voor elk afvalwaterprobleem van groot tot klein hebben we een maatoplossing ontwikkeld die gewoon bij ons uit voorraad leverbaar is.

De Euromal+ lijn is bij het erkende keuringsinstituut LGA TÜV-Rheinland te Würzburg op de testbank geweest en is gecertificeerd op werking en functionaliteit. Tevens zijn al deze afscheiders voorzien van een CE markering.

Al deze afscheiders worden in onze fabriek te MIJDRECHT geassembleerd uit een hoogwaardig gewapend monolithisch gestorte waterdichte betonput, betonkwaliteit C60/75, milieuklasse XA3 en omgevingsklasse EA3. Een waterdichte verbinding tussen de onderbak en de dekplaat wordt bereikt door toepassing van een mof/spie verbinding voorzien van een SBR topring (wordt mee geleverd). De afscheiders worden standaard voorzien van een BEGU afdekking geschikt voor verkeersklasse B. 125kN, tegen kleine meerprijs leverbaar in klasse D. 400 kN. uitvoering.

De afscheiders worden standaard geleverd met een hoogwaardige tweecomponenten coating aan de binnenzijde. Tegen meerprijs is een 3 mm. HDPE lining aan de binnenzijde mogelijk. (bijvoorbeeld i.v.m chemische bestendigheid).

Het binnenwerk van de afscheider is in onze eigen fabriek vervaardigd van duurzaam, KOMO gecertificeerd PE. De olie-/benzineafscheiders en coalscentieafscheiders zijn voorzien van een LGA beproefde automatische vlotterafsluiter.

De Euromal+ lijn olieafscheiders zijn gefabriceerd overeenkomstig de laatste Europese normering NEN EN 858. De Euromal+ afscheiders zijn leverbaar In zowel klasse I als klasse II. Klasse II is in de meeste gevallen geschikt voor lozing op het riool, deze hebben een restoliegehalte < 100 mg/ltr e.e.a. conform de wettelijk gestelde minimum eis.

De klasse I afscheiders zijn geschikt voor lozing op openwater deze hebben een restoliegehalte < 5 mg/ltr e.e.a. conform de wettelijk gestelde minimum eis.

Door een hydraulisch geoptimaliseerd ontwerp zijn de ontwerpers van Aquafix Milieu er in geslaagd ver onder de wettelijke minimum eisen van < 100 mg/ltr / < 5 mg/ltr te blijven. Zo heeft bijvoorbeeld onze 30 l/s. klasse II afscheider een emissie < 7 mg/ltr i.p.v. < 100 mg/ltr. Onze 10 l/s. klasse I afscheider heeft een emissie < 0.8 mg/ltr i.p.v. < 5 mg/ltr.

Zo ziet u, Euromal+ een kwaliteits afscheider met een uitmuntend rendement.

Terug naar nieuwsoverzicht