"Plastic Soup" afscheider ontwikkelt

AQUAFIX ONTWIKKELT SYSTEEM OM DE "PLASTIC SOUP" TEGEN TE GAAN

 

De oceanen bestrijken 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleverancier. Ze zijn van essentieel belang voor het leven op aarde, voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron.

Plastic drijft, zweeft en bezinkt in water en het trekt als een spons gifstoffen aan, ook wel POP’s (Persistent Organic Pollutants) genoemd. Plastic in het water is voor veel zeedieren dan ook dodelijk, en via de zeedieren dringt het vaak giftige plastic ook door in de voedselketen van de mens. Op langere termijn kan deze onbeheersbare milieuramp zelfs het leven op aarde bedreigen. De toenemende plastic vervuiling van oceanen en zeeën moet dan ook een halt toegeroepen worden voordat het te laat is.

Aquafix Milieu heeft speciaal voor overslagbedrijven en verwerkers van kunststof granulaten (granulaat is kunststof in korrelvorm dat dient als grondstof voor allerlei kunststof eindproducten) de z.g. GS granulaat-afscheider ontworpen. De kunststof granulaten worden meestal overgeslagen in big-bags of in bulkwagens. Tijdens het laden en lossen worden er granulaten gemorst op het overslagterrein. De gemorste granulaten komen via het regenwater in het afvalwater en uiteindelijk in ons milieu terecht. Om dit te voorkomen heeft Aquafix de GS granulaatafscheider ontwikkeld.

Door toepassing van de Aquafix GS granulaat afscheider garanderen wij 99% van de vooraf opgegeven granulaat grootte af te vangen en te bufferen. Door een slim en doordacht concept zal de GS granulaatafscheider ook bij 50% vulling nog steeds voldoende doorlaat hebben, waardoor een optimale afwatering tot de maximale vulling gegarandeerd blijft.

Een ingebouwde visuele signalering geeft aan dat de maximale buffercapaciteit is bereikt. Dat is het moment dat de granulaatafscheider geledigd dient te worden. De filters die wij gebruiken, zullen bij vaste stoffen zelfreinigend zijn, waardoor onderhoud aan het systeem minimaal zal zijn.

In de haven van Antwerpen hebben we recent bij een overslagbedrijf een tweetal granulaatafscheiders geleverd, per afscheider geschikt voor het afwateren van 12 hectare terrein, wat neerkomt op 850 l/s. per systeem. Afhankelijk van de af te vangen granulaat grootte kunnen onze filters vaste delen filteren tot maximaal 25 micron. Tijdens onze inventarisatie die wij uitvoeren bij de opname van een project voor een offerte zullen wij onderzoek doen naar welke filterdoorlaat voor uw situatie het meest geschikt is.

Elke situatie is anders en behoeft een andere aanpak, daarom zullen wij elke locatie opnieuw bekijken om een juist advies te kunnen geven over het toe te passen type granulaatafscheider.

Heeft U ook een afvalwaterprobleem?

Onze Salesmanagers zijn graag bereid voor uw situatie een vrijblijvend advies en prijsopgave uit te brengen! Wij staan u graag met raad en daad terzijde!

Terug naar nieuwsoverzicht