Aquafix Breeam afscheiders Schiphol-Rijk

Onlangs heeft Aquafix opdracht gekregen om voor diverse distributiecentra in Schiphol (Haarlemmermeer) en omgeving volgens Breeam afscheiders te leveren.

De afvalwaterstroom vanuit de laadkuilen diende gezuiverd te worden door de volgens Breeam richtlijnen gestelde eisen. De Breeam olieafscheiders zijn geplaatst naast de laadkuil, vervolgens heeft Aquafix achter de afscheider een pompput berekend en geleverd om het water weg te pompen naar het afwateringspunt.

Voor deze projecten heeft Aquafix meer dan 1200m3/h aan afvalwaterzuiveringen en watergeleiding geleverd.

Wat is een Breeam afscheider ?
De Breeam afscheiders worden berekend zoals in POL6 van de Breeam beoordelingsmethode staat vermeld en zijn geschikt voor o.a. parkeerplaatsen groter dan 800 m2, wegen, voertuig onderhoudsgebieden en parkeerterreinen voor vrachtverkeer. De Aquafix vlg. Breeam afscheider is een omloopafscheider klasse I met een restuitstoot van minder dan 5 mg/l. Volledig vasthoudende afscheiders heeft Aquafix al sinds jaar en dag in het programma.
Met een Breeam -NL certificaat kan er een beroep gedaan worden op een Milieu-Investeringsaftrek (MIA/VAMIL). De aannemer spaart punten op een werk door producten toe te passen welke beschreven staan in de Breeam methode. hoe meer punten, hoe hoger de investeringsaftrek.

Terug naar nieuwsoverzicht